Laatste nieuws en Agenda

Programma Mosterdzaadje 

Zang en Piano

zondag 27 november 2005 - 15.00 uur

anitavuijster.jpgOp zondag 27 november om 15.00 uur staat 't Mosterdzaadje in het teken van liefde, verlangen, eenzaamheid, blijdschap en geluk. Deze onderwerpen zijn verklankt in de liederen die de zangeres Anita Vuijsters en de pianiste Femke de Graaf uitvoeren. Ontroerende teksten op muziek gezet door Purcell, Vivaldi, Händel, Mozart en Debussy.
Het concert opent met de 17e eeuwse muziek van Henry Purcell. Zijn lied "Music for a while" veroorzaakt kippenvel, zo mooi is dat. En ook de inhoud is doeltreffend want het gaat over muziek die zorgen en pijn kan verzachten. Van Debussy worden de Ariettes Oubliees gezongen. Impressionistische kleurrijke muziek die verhaalt over een dichter die intens verliefd is en bang is zijn geliefde te verliezen.

femkedegraaf.gifNa de pauze Vivaldi met een aria (over een boot geteisterd door ruwe zee) en een oratorium (een gebed om vrede in het Latijn gezongen). Vervolgens uit de opera Alcina van Händel een aria vol boosheid en verdriet want Alcina de tovenares is bedrogen en ze voelt zich verraden en in de steek gelaten. Met Mozart komt het programma even in een rustiger vaarwater. Twee liederen over gelukzaligheid en dankbaarheid. Maar in "Vado, ma dove" verklankt Mozart een smeekbede van een vrouw in vertwijfeling.
Een prachtig programma waarbij de zangeres Anita Vuijster en de pianiste Femke de Graaf zich als vissen in het water voelen. Uiteindelijk is opera een belangrijk onderdeel van studei en werk van de zangeres en doet de pianiste o.a. opera-coaching bij Paula de Wit, de docente waar Anita Vuijsters momenteel les van krijgt.