Laatste nieuws en Agenda

Conny Mahieu van Galerie Levens-Kunst
Op zondag 12 februari vertolkte Anita liederen van John Dowland bij Galerie Levens-Kunst in Dongen. Zij werd daarbij begeleid door Marcel La Haye op klassiek gitaar. Samen zorgden zij voor een prachtige afwisseling met de gedichten die werden voorgedragen. Met haar heldere stem droeg Anita de teksten voor en wist daarin veel gevoel te leggen. Het publiek luisterde dan ook muisstil toe. Ik heb genoten van de zang en van de samenwerking.


Verbunt: zang tijdens uitvaart
Tijdens de uitvaart van Patrick heb je mij en iedereen geraakt met je ontzettend mooie stem, Patrick had zelf aan je gevraagd of je bij zijn uitvaart wilde zingen ,en je gaf daar gehoor aan. Mede dankzij jou is de uitvaart geworden zoals hij het wilde nogmaals heel erg veel dank daarvoor. 

 

 Nacht van de kunsten 20 december 2013
Zie voor programma en tijden onderstaande link:

http://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Hogeschool-voor-de-Kunsten/Wat-doen-we/Nacht-van-de-Kunsten-1.htm

 


Tilburg 1001 nacht: exotische vertellingen

Tilburg 1001 nacht: exotische vertellingen

Onder leiding van dirigent Peter-Paul van Esch zal Orkest L’Aventure Musicale het publiek op zaterdagavond 13 april 2013 meenemen in een exotische voorstelling met zangtalenten als Pien van Gerven, Anita van de Kamp, Loes Bettonviel, Marieke van Middelkoop, Mats Lodenstijn en Ayoub Batal. Naast zang is er ook dans met Shanti Snijders (Klassiek ballet) e Laetana (bellydance), een popband onder leiding van de Tilburgse drumster Janneke van Heeswijk en gastmuzikanten, zoals violist Govar Hamid en doudoukspeler Ali Kaya. De concertzaal wordt omgetoverd in een oosters markttafereel en oud-stadsdichter Jace van de Ven neemt het publiek mee in een Tilburgse wereld vol betovering. Zijn vertellingen zijn de rode draad in de voorstelling. Het muziekgenre loopt uiteen van sfeervolle lichte klassieke muziek tot exotische popmuziek. Kortom Tilburg 1001 Nacht is een muzikale belevenis gericht op het Tilburgse publiek, een voorstelling die u niet mag missen.

Aanvang concert is 20.30 uur, de zaal gaat open om 19.45 uur. Concertkaartjes zijn verkrijgbaar via de websites www.aventuremusicale.nl, www.theaterstilburg.nl  en verkrijgbaar aan de kassa van Theaters Tilburg.

wanneer 13 april 2013 | Vanaf 20:30 uur
locatie Concertzaal theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TN te Tilburg
entree €15,-, inclusief pauzedrankje
website http://aventuremusicale.nl

 

 

                                   Italiaans lenteconcert                                                                                                                                                           

Op zondag 21 april 2013 brengen Anita van de Kamp en Eline van Vroonhoven een mooi klassiek concert ten gehore in de St. Ceaciliakerk, Kerkstraat 2, Berkel Enschot met als  hoofdthema Italiaanse aria’s uit de 17e  en 18 e eeuw passend in de sfeer van de lente.

Daarnaast zorgt Eline voor het muzikaal intermezzo.

De toegang is gratis en na afloop kan men onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met zangeres en pianiste.

Anita , die ruim een half jaar geleden de stad heeft ingewisseld voor  het dorp  Berkel-Enschot, leek het een mooi gebaar om op deze manier  kennis te maken met de bewoners van het dorp en de bewoners kennis te laten maken met Anita en  haar passie  zingen van aria’s en  klassieke liederen.

Anita en Eline hopen u allen te mogen begroeten

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: gratis

Datum: 21 april 2013

Plaats en locatie: St. Ceaciliakerk, Kerkstraat 2, Berkel Enschot

Informatie: www.anitavandekamp.nl en www.elinevanvroonhoven.nl

                           Lokatie: Centrale Bibliotheek, Koningsplein, Tilburg

Datum: 24 november 2012 om 14.30 uur

Drie gepassioneerde mensen komen samen in één programma:

 

Anita van de Kamp: zangeres

Leonie Meesters: beeldende kunst

Ruud Verbunt: organist/pianist

 

Anita van de Kamp en Leonie Meesters hebben samen een programma

gemaakt waarin zang en beeldende kunst worden verbonden.

Herkenbare thema’s zijn liefde, haat, woede, verlangen en blijdschap.

Voor dit programma heeft Leonie Meesters zich laten inspireren door liederen

van de componisten Verdi, Bellini, Giordani en Schubert.

Deze liederen gaat Anita van de Kamp vanmiddag zingen en wordt daarbij begeleid

op de elektrische piano door Ruud Verbunt.

Zij sluit het programma af met het lied “Da quel sembiante appresi” van F. Schubert.

Het lied gaat over vuur welke het hart verwarmt, inspireert, vreugde en plezier schenkt.

Een “ gezamenlijk vuur” vertaalt in één programma door een zangeres, schilderes en pianist.

 

Zondag 28 oktober in Cultureel Café: Wijn, Mundial en gezang


De presentatie van Cultureel Café is weer in handen van Frank van Pamelen

Oktober is wijnmaand. Ook in het Cultureel Café. Zeker nu Wijnkoperij Van Bilsen is uitgeroepen tot ‘Beste Wijnhandel van Nederland’. Maar oktober is ook toneelmaand, operamaand, literatuurmaand en Mundialmaand. Al deze onderwerpen komen namelijk aan bod in het gevarieerde programma. Zondag 28 oktober in De NWE Vorst, van 12.00 tot 14.00 uur.

Is wijn cultuur? In Tilburg wel. Wijn hoort bij Tilburg. Al heel lang. Wijnkoperij Van Bilsen is niet voor niets voor de vierde keer uitgeroepen tot Beste Wijnhandel van Nederland. Jan Aartsen komt erover vertellen.

Ook Erwin Schellekens is te gast. Een van de directeuren van Mundial. Hij geeft tekst en uitleg bij de plannen om met het festival naar de Spoorzone te verhuizen. De ervaren acteur Rob van Gestel speelt in twee stukken van jonge, vrouwelijke regisseurs. Selfmade meets Fontys. En Jasper Mikkers ontvangt de Tilburgse Amsterdammer Willem Bosch. Deze succesvolle scenarioschrijver debuteerde onlangs met de roman Op zwart: binnen drie dagen waren de filmrechten al verkocht. Verder muziek van operazangeres Anita van de Kamp, een terugblik op de Cultuurnacht, het laatste nieuws rond Het Jaar 013 en alles wat er aan actualiteit nog meer langskomt.

Presentatie: Toine van Corven, Frank van Pamelen en Nol van Trier. Entree gratis.


De Witte Nacht
Voor één keer op zaterdag!
zaterdag 23 juni 2012, 17.00 - 23.00 uur

 De laatste avondopenstelling van het culturele seizoen wordt feestelijk gevierd tijdens De Witte Nacht op zaterdag 23 juni. De Pont is die avond geopend tot 23.00 uur en vanaf 17.00 uur zelfs gratis toegankelijk!

Na de officiële opening om 17.00 uur, is er de hele avond veel te zien en te doen: Een expositie van Tilburg CowBoys, waarin rommelmarktvoorwerpen van de Meimarkt met verhaal getoond worden. Paul van Kemenade brengt improvisaties op zijn alt-sax bij werk van Ai Weiwei. Het Muzekoor treedt op met een speciaal voor De Witte Nacht gemaakt muziektheater. Esther Porcelijn, stadsdichter, heeft Jeroen Kant, Robert Proost, Daan Taks en Jeroen Geurts uitgenodigd om voordrachten te geven langs de collectie van De Pont. Verder wordt alles nog gekleurd door singer-songwriters, een operazangeres, circusartiesten, Tai Chi demonstraties en een stadsbioloog in de tuin. Naast alle activiteiten is dit het laatste weekend om de Ai Weiwei tentoonstelling te bekijken, mis het dus niet! 

Het De Pont café, Heet Brood en de Kippenkar zorgen voor een hapje en een drankje. 


 

Gedichtenmiddag en muziek in Galerie Levens-Kunst

 

Op zondagmiddag 12 februari komen vijf dichters voordragen uit eigen werk in Galerie Levens-kunst. De gedichtenmiddag had een aanzet tijdens de opening van de huidige expositie. Enkele dichters waren toen benaderd om een gedicht te schrijven naar aanleiding van de titel van de expositie: ‘Zwaartekracht en Lichtgewicht’.

De vier gedichten die toen zijn voorgedragen werden goed ontvangen. Enkele zullen weer te beluisteren zijn op de gedichtenmiddag en u kunt kennismaken met een bredere keuze uit het oeuvre van deze taalkunstenaars.

Klaas Hofman presenteert zijn eerste bundel: ‘Gekleurde woorden’. Uit zijn verzameling heeft hij gedichten geselecteerd en aangevuld met passende schilderingen.

Marian Stokwielder schreef eerder het jeugdboek: ‘Mijn schuld/Geen Spijt’. Deze middag heeft zij gedichten gekozen die bij de expositietitel aansluiten.

Met de gedichten van Gerard Oostveen bent u wellicht al bekend. Hij verrijkt graag zijn andere activiteiten met een passende tekst.

Verder kunt u luisteren naar gedichten van Trude Cappendijk en Conny Mahieu. De gedichten van Conny ontstaan tijdens het werken aan een beeld of schilderij, als een bezinksel van haar gedachten tijdens het vormgeven.

Op de gedichtenmiddag zal elke dichter enkele gedichten voordragen. U kunt genieten van hun taal, tussen het glas, de stenen en de schilderijen van de expositie: ‘Zwaartekracht en Lichtgewicht’.

De voordrachten worden afgewisseld met muziek. Anita van de Kamp en Marcel la Haye brengen enkele liederen ten gehore, van de 16e eeuwse componist John Dowland.

 

Belangstellenden zijn van harte welkom bij Galerie Levens-Kunst op zondagmiddag 12 februari, we beginnen om 15.00 uur en vragen u op tijd te komen, zodat we ongestoord kunnen starten.

Adres: St.Josephstraat 119 in Dongen

 

http://dongen.nieuws.nl/55105

 


 

         Opname Bella mia fiamma addio van W.A. Mozart

 

In januari 2012 wordt een nieuwe opname gemaakt  in samenwerking met de klarinetgroep van Factorium o.l.v. Paul Hoogenboom. De concertaria Bella mia fiamma, addio van W.A. Mozart wordt opgenomen. Paul Hoogenboom heeft deze aria bewerkt voor de klarinetgroep. Locatie Duvelhok , St. Josephstraat 133, Tilburg. Begin maart 2012 kunt u een fragment van deze aria beluisteren. Zie rubriek discografie.

 


                         

             Benefietconcert "Raak in kunst en klassiek"

 

http://www.vvvtilburg.nl/agenda.aspx?period=maand&;filter=Muziek

www.vvvtilburg.nl

www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2172615 

www.youtube.com/watch?v=Jd4V_sD95fY

In maart 2012 is de uitvoering van het nieuwe programma "Raak in kunst en klassiek", welke een eerste vorm aanneemt. De locatie is het monumentale pand "Duvelhok" in Tilburg. Stichting Raakveld heeft in het Duvelhok een creatieve werkplaats voor mensen met een beperking. Een rapper en een heuse opvolger van André Hazes van Stichting Raakveld verlenen hun medewerking aan dit programma. Gecombineerd met schilderijen van Leonie Meesters en aria's van de Barokcomponist G.F. Händel gezongen door Anita van deEen geweldige combinatie opera, kunst en levenslied. De opbrengst van dit programma gaat naar Stichting Raakveld en is bestemd ter ondersteuning van hun bijzondere projecten. We zullen zoveel mogelijk de vorderingen op de site vermelden. Onder de rubriek agenda staan de speeldata van dit programma.

Deelnemers programma "Raak in kunst en klassiek": Klassieke zang: Anita van de Kamp, Beeldende kunst: Leonie Meesters, Rapper: Ludo Vandebroek, Levenslied:Jeroen (Hazes) Paardekoper, Piano lichte muziek: Dave Hanhart, Piano klassiek: Ruud Verbunt, Stagemanager: Loutje Bosch, Regisseur: Ad Overweel.

Verder een eerste impressie van de schilderijen van Leonie Meesters. 
Leonie is naast haar werk als projectassistent bij GITP in Tlburg een gepassioneerd vertolkster van de beeldende kunst. Ze wil haar passie graag delen met zoveel mogelijk mensen. Voor het nieuwe programma heeft Leonie zich laten inspireren door de teksten van de aria's van Handel. Herkenbare thema's zijn liefde, passie, haat, verlangen en verdriet.

foto3972

foto4499 dscn0384

 

 

 

 

 

Flyer “Benefietconcert Raak in kunst en klassiek” op 3 en 4 maart 2012 in het Duvelhok in Tilburg

 

 

 
 


PARADOX

Zondag 22 april, 15.00 uur: Een mooie klassieke middag: Jong talent en sopraan Anita Vuijsters

Enige jonge talenten op de piano en de cello openen deze middag. Eén van de jonge pianistes is Eline van Vroonhoven. Zij begon op haar achtste met pianospelen en werd op haar zestiende toegelaten tot het conservatorium. Sindsdien studeert ze daar bij Ton Demmers. Ze heeft al vele masterclasses gevolgd, onder andere bij Rian de Waal. Ze is inmiddels 21 en dit jaar gaat ze afstuderen. Vanmiddag speelt ze de Fantasia Baetica, een werk van de Spanjaard Manuel de Falla. Het is een gepassioneerd stuk, waarin gitaren, vurige ritmes en prachtige melodieën te horen zijn.

Sopraan Anita Vuijsters, die een aantal opera-aria's zingt, verzorgt het hoofdprogramma. Ze wordt op de piano begeleid door Henk Stoop, die behalve pianist ook componist en contrabassist is.

 


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren