Laatste nieuws en Agenda

Toen

Muziek brengen.

In verband met het 50 jarig jubileum van de Bredase Opera, heeft Anita samen met het koor optredens verzorgd in de Basiliek van Hulst , het Chassé theater in Breda en de beroemde Karlskirche in Wenen. Anita werd gevraagd de sopraan solo’s uit de Kröningsmesse , delen uit de opera Idomeneo van Mozart en de opera Aida van Verdi te zingen. Tijdens dit jubileum heeft zij ook samengewerkt met tenor Marten Smeding en sopraan Miranda van Kralingen.

Met pianiste Grace Liyanto, afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, heeft Anita regelmatig concerten gegeven in Tilburg en omstreken. Daarnaast heeft Anita optredens verzorgd met het klarinet-ensemble van het Factorium o.l.v. Paul Hoogenboom. Anita heeft meegedaan aan een voorstelling van de Drama Academie in Eindhoven in een regie van Toon Ory en Ad Overweel. Zij heeft gezongen bij de Stichting Bachcantates o.l.v. Martien van Woerkum en het Vrouwenkoor Cantemus o.l.v. Lia van Moergastel.

De laatste jaren heeft Anita opgetreden in De Nieuwe Vorst, Paradox, Café Lambiek, Zaal 16, Heikese kerk en de Hasseltse kapel in Tilburg. Daarbuiten in het Jan van Besouwhuis in Goirle, Culturele Podia in Rijen, Vught en Waalwijk, De Toonzaal in Den Bosch, De Grote kerk in Breda, Het Mosterdzaadje in Santpoort en Cantina Vocaal in Amsterdam.    

 

Hoe

Loskomen van de traditionele vorm van klassieke zang door de verbinding aan te gaan met andere vormen van expressie op een levendige en speelse manier.

Anita werkt in haar eigen concerten graag samen met andere disciplines om het theatrale aspect te benadrukken. Zij doet dit door visuele en muzikale elementen met elkaar te verbinden. Ze vindt het een rijkdom om met solisten, gitaristen, ensembles, strijkers, kunstenaars en ballroomdansers samen te werken.

De begeleiders tijdens haar optredens zijn de pianisten Henk Stoop, Frans van Tuijl, Ruud Verbunt en klassiek gitarist Tinne Vandecruijs. De regisseur Ad Overweel, oud directeur  Drama Academie in Tilburg, geeft adviezen en ondersteuning. Ad is verteller geweest in een van de concerten van Anita. Regisseur Toon Ory geeft advies over de aankleding en vormgeving van concerten.

 

Nu en toekomst

De muziek vanuit openheid en kwetsbaarheid zelf ervaren en beleven en vervolgens delen met het publiek.

Haar aandacht is nu gericht op het brengen van muziek vol passie en levendigheid binnen een warme en prettige ambiance. Samen met het publiek de verbinding aangaan.

Laagdrempelig door een combinatie van speels- en luchtigheid. Muziek is van alle tijden en voor iedereen. Anita hoopt mensen met haar zang oprecht te kunnen en mogen raken. In de toekomst staat er een nieuw programma op de agenda.

Instellingen, culturele centra en podia, particulieren kunnen dit programma inhuren voor een middag, avond of meerdere voorstellingen.

·       De basis van het programma zijn klassieke aria’s of liederen en moderne schilderijen verbonden met elkaar door een verhaallijn of gedichten.

·       Verschillende thema’s zijn mogelijk zoals land, tijdsperiode, schilder, componist, speciale gelegenheid, feestdag.

De samenwerking met een aantal Tilburgse kunstenaars staat in de steigers. Anita hoopt in het najaar met dit programma te kunnen starten. Tom Ribbens, eigenaar van Werkwaardig en Uit eigen Beweging, Leonie Meesters werkzaam als projectassistente bij GITP In Tilburg, zijn samen met Anita de initiatiefnemers van dit concept. Het eerste programma is in samenwerking met Leonie Meesters, gepassioneerd vertolkster van moderne schilderkunst.