Laatste nieuws en Agenda

Begeleiders tijdens optredens en concerten zijn :

 

Pianiste: Grace Shirley Lankhaar-Lyanto

Grace Shirley Lankhaar-Liyanto afkomstig uit Indonesië is in 1998 naar Nederland gekomen om klassiek piano te gaan studeren aan het Brabants Conservatorium. In 2002 studeerde ze succesvol af. In Indonesië was zij al actief als docente, ballet begeleidster en kerkorganiste.

Dat haar passie bij het piano begeleiden ligt, was toen al duidelijk. Al tijdens haar conservatorium studie heeft ze met verschillende musici samengewerkt. Daarnaast heeft ze ook muziekschool leerlingen begeleid op onder andere concoursen.

Bij het samenspel streeft ze er naar om samen als eenheid te klinken. Hierbij is een evenwichtige balans en goede communicatie essentieel. Na enige tijd actief geweest te zijn als docent, richt ze zich nu specifiek op het begeleiden.  

Pianist en componist: Henk Stoop

Daar ontving hij ook zijn allereerste muzikale opleiding o.a. van Kees Heerkens en Hein Zomerdijk. Henk Stoop studeerde piano, contrabas, orkestdirectie en compositie  aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Piano studeerde hij bij Jan Wijn. In 1983 behaalde hij de "Compositieprijs van het Brabants Conservatorium" bij Jan van Dijk.

Later in 1985 speelde het Brabants Orkest zijn symfonie nr.1 o.l.v. André van der Noot. Hij ontving opdrachten voor het componeren van grotere koorwerken met orkestbegeleiding zoals "Sterrenhemel", in opdracht van het fonds voor de scheppende toonkunst, in 1985 "Stemming", in opdracht van de provincie Noord Brabant en "Stad"eveneens in opdracht van de provincie Noord Brabant, dit voor 3 verschillende koren, wat resulteerde in een gezamenlijk projekt van die koren d.m.v. een 3-stedenconcert in december 1989, met de dirigent Paul van Gulick.

Ook componeerde hij in 1992 het werk "Stopping to Take Notes"voor vier solisten, orgel en gemengd koor op een tekst van de Ierse dichter Michael Smith uit Dublin. Dat werk ging in premiere in Den Haag, verzorgd door het Residentiekoor. Daarnaast heeft Henk Stoop zich steeds beziggehouden met het componeren van stukken voor uiteenlopende bezettingen zoals composities voor 3 trompetten, saxofoon, piano, saxofoonkwartet, 6 fluiten, 4 contrabassen, strijkorkest, strijkkwartet, 4 piano's etc.

In 1994 componeerde hij het verplichte werk "Strophe" voor de Big Band Nieuwe Muziek, waarvan een 10-tal uitvoeringen door het gehele land zijn gegeven. Voor een balletscene schreef hij het werk "Agaat voor blazers.(1996)

Ook componeerde hij muziek bij de film "Waterlanders"van Simone van Dusseldorp , uitgezonden door de AVRO en later bij de film "Erwt", uitgezonden door de NPS. Henk Stoop is als docent aan het Factorium, voorheen de Tilburgse Dans en Muziekschool, verbonden voor de vakken piano, contrabas en compositie/ zelf muziekschrijven/arrangeren.

Vanuit deze compositiecursus aan  de Tilburgse Muziekschool en later de T.D.M.S. ( nu Factorium) is later "De Vonk"ontstaan. Een belangrijk initiatief waarbij het podium Paradox een grote rol speelde. Een aantal belangrijke Brabantse Componisten zijn hier uit voortgekomen zoals b.v.  Fons Mommers en Frans Kerkhofs. Ook leidt hij sinds 1972 het strijkensemble. 

In het kader van de muziekschool A.B.C. en D-examens componeerde hij elk jaar een aantal opgelegde stukken die hebben geresulteerd tot het resultaat van enkele honderden stukken voor piano op de verschillende niveau's, waarvan de eerste 48 zijn uitgegeven door de uitgeverij "Assai Vivo" te Dongen.

Tegelijkertijd is hij ruim 15 jaar begeleider geweest van het Tilburgs Mannenkoor La Renaisance en heeft voortdurend in de stad koren en zangers begeleid. Ook als contrabassist heeft hij geremplaceerd en gespeeld o.a. bij het Nederlands Kamerorkest, bij het Radio Kamerorkest en bij het Brabants Orkest. De laatste tijd componeert hij vooral voor kamermuziekbezettingen zoals Hills voor zangstem, clarinet, cello en piano. Een stuk wat zijn jeugdherinneringen beschrijft en waarvan nog meerdere delen zullen volgen.

 

Pianist: Frans van Tuijl

Zie website www.fransvantuijl.com

 

Organist/pianist Ruud Verbunt

Ruud Verbunt studeerde orgel bij Bram Beekman. In 1988 behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus Pijporgel. Hij is vaste begeleider van diverse koren in Tilburg en omgeving, en sinds kort dirigent van gemengd koor Contrast in Rijen. Naast zijn baan als medewerker uitkeren bij uitvoeringsorganisatie UWV, is hij sinds 1991 de vaste organist van de Vredeskerk te Tilburg.


Klassiek gitarist: Tinne Vandecruys

Tinne Vandecruys studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zij behaalde hier haar masterdiploma gitaar en kamermuziek in de klas van Godelieve Monden. Tijdens haar gitaarstudie ving zij eveneens haar studie klassieke zang aan bij Dina Grossberger.

Aan het conservatorium van Amsterdam ontmoette zij de sopraan Franciska Dukel bij wie zij nu nog steeds les volgt. Zij vervolledigt haar studies door in het binnen- en buitenland masterclasses te volgen.

Als lerares is Tinne werkzaam aan de muziekacademies van Turnhout en Wilrijk. Op het podium zie je haar onder andere in het vrouwenkwartet ‘Quadrofay’. 

Bewaren